Skip links

Serviciile
Punct Design

Creativitate. Precizie.
Design optim

CONCEPT DESIGN

CONCEPT DESIGN

MANAGEMENT DE PROIECT

MANAGEMENT DE PROIECT

IMPLEMENTARE

IMPLEMENTARE

CONCEPT DESIGN

La baza fiecărui proiect de design stă un proces meticulos ce îmbină arta, ingineria și viziunea, realizat prin intermediul mai multor etape distincte. În primul stadiu al colaborării noastre, începem prin a ne întâlni pentru a explora în detaliu esența preferințelor, nevoilor și stilului tău distinct, făcând o incursiune profundă în dorințele tale. Acest demers este fundamentul ce va contura calea noastră creativă.

Experiența noastră se conturează și prin vizitarea locației, unde meticulos realizăm măsurători precise, fundamentale pentru a da startul proiectului. În prima fază, ne dedicăm conceptualizării unei viziuni personalizate, conturând mai multe opțiuni de design prin planuri 2D de mobilier ce optimizează inteligent spațiul disponibil. Îți prezentăm apoi un concept vizual adaptat nevoilor și preferințelor tale, oferindu-ți o perspectivă clară asupra direcției artistice pe care o vom aborda. În plus, vei fi înzestrat cu un moodboard care cristalizează paleta de culori și materialele ce vor da viață proiectului.

Mai departe, materializăm o serie de imagini 3D foto-realiste ale întregii locații, din diverse unghiuri, permitându-ți să explorezi în detaliu cum va prinde contur spațiul tău după finalizarea proiectului de design.

Pachetul pe care îl primești în urma acestui proces este complet, cuprinzând toate desenele tehnice necesare implementării proiectului: serotomia și dimensiunile pereților, pardoselilor, tavanului, planul electric, planul instalațiilor sanitare, precum și planul detaliat al mobilierului.

La finalizarea acestor etape, îți livrăm proiectul de design și o copie a planurilor către constructor.

În acest moment, ne pregătim să începem procesul de implementare și să evoluăm către următoarea fază a serviciilor noastre, “Managementul de Proiect” sau suportul nostru continuu în realizarea proiectului de design.

management de proiect

Pivotul esențial al întregii realizări a proiectului de design stă în managementul meticulos asigurat de echipa noastră, garantând că fiecare aspect este impecabil conform propunerii inițiale de concept. În esență, ne angajăm să transformăm visul tău în realitate, conform așteptărilor tale și standardelor noastre intransigente.

În cadrul acestui proces exclusiv, gestionăm cu competență și rafinament bugetul alocat pentru implementare, prezentând două variante de buget pentru iluminat, obiecte sanitare, decorațiuni, electronice/electrocasnice și piese de mobilier, propuse inițial în proiectul de design. Această abordare îți conferă posibilitatea de a alege varianta de buget ce se potrivește cel mai bine preferințelor și exigențelor tale.

Astfel, te bucuri de o experiență fără griji, iar noi preluăm în totalitate coordonarea și gestionarea lucrărilor. Această abordare asigură o colaborare fluidă, cu rezultate de succes și încredere reciprocă între client și echipa noastră. Rezultatul este un proces de implementare eficient care economisește atât timp cât și resurse financiare, gestionând impecabil echipa de lucru și facilitând achiziționarea tuturor produselor propuse inițial în proiectul de design.

implementare

Fiind pionieri în arta design-ului interior, ne angajăm în implementarea proiectului la standarde excepționale, reflectând pasiunea noastră pentru calitatea supremă. Acest etapă finală a colaborării noastre deține o importanță vitală, reprezentând garanția executării fidele a viziunii noastre.

În această fază crucială, orchestram echipa de specialiști responsabili de transformarea vizualizărilor noastre în realitate (zidari, rigipsari, faianțari, electricieni, instalatori etc.), menținând un contact permanent și strâns cu constructorul și echipa sa de muncitori. Prezența noastră pe șantier este constantă, intervenind prompt ori de câte ori este necesar. La finalizarea implementării, îți punem la dispoziție imagini realizate de un fotograf profesionist, oferindu-ți o perspectivă clară asupra rezultatului impecabil obținut conform proiectului inițial.

Pasiunea noastră pentru excelență ne îndeamnă să colaborăm strâns cu tine pe toate aceste etape, asigurându-ne că satisfacția ta este garantată în final, demonstrând succesul în implementarea conceptului nostru. Cu toate acestea, dacă ai nevoie doar de anumite servicii specifice din această etapă, suntem aici pentru a oferi sprijinul necesar.

Etapele unui proiect - punct design

Crearea conceptului

Crearea unui concept în designul interior implică definirea unei idei principale care va ghida întregul proiect. Acest concept poate fi inspirat de elemente precum culoarea, textura, stilul sau funcționalitatea. Conceptul servește ca sursă de inspirație pentru alegerea materialelor, mobilierului și elementelor decorative, asigurând coeziune și armonie în spațiul interior creat.

Layout 2D

Layoutul 2D în designul interior reprezintă planul vizual al spațiului, evidențiind poziționarea mobilierului, a zonelor funcționale și a fluxului de circulație. Este esențial pentru a optimiza utilizarea spațiului, pentru a asigura confort și funcționalitate. Un layout bine gândit contribuie la echilibrul estetic al proiectului și facilitează luarea deciziilor practice privind designul interior.

Modelare 3D și randări

Modelarea 3D și randarea în designul interior permit vizualizarea realistă a spațiului creat înainte de implementare. Aceste tehnici ajută la evaluarea și îmbunătățirea designului, selectarea corectă a culorilor, materialelor și luminii. Prin simularea detaliată, se pot evita erorile costisitoare și se asigură că proiectul final se aliniază perfect cu viziunea și nevoile clientului.

Detalii și schițe pentru execuție

Detaliile și schițele pentru execuție sunt planuri precise și desene care ghidează constructorii în implementarea proiectului. Aceste documente clarifică dimensiuni, materiale și finisaje, contribuind la asigurarea exactității și calității lucrărilor. Prin acestea, se evită erorile și se asigură că conceptul de design se materializează corespunzător, respectându-se viziunea inițială și bugetul stabilit.

Finisaje mobilier

Finisajele de mobilier în designul interior se referă la textura, culoarea și materialul aplicate pieselor de mobilier. Aceste detalii influențează aspectul final al spațiului și adaugă caracter și stil. Alegerea finisajelor potrivite contribuie la coeziunea și estetica generală a designului interior, creând un mediu placut și funcțional, care îndeplinește nevoile și gusturile clientului.

Coordonare și execuție

Coordonarea și execuția implică gestionarea implementării proiectului. Acest proces asigură conformitatea cu planul de design, selectarea și achiziționarea corectă a materialelor și mobilierului, precum și supervizarea construcției și instalărilor. Importanța constă în transformarea viziunii în realitate, respectând bugetul, calendarul și garantând un spațiu final corespunzător, funcțional și estetic.

La PunctDesign, redefinim conceptul de design interior prin intermediul unui proces meticulos și profesional, care se desfășoară în etape bine definite, astfel încât viziunea fiecărui client să devină o realitate cu adevărat inspirată.

În cadrul procesului de design, Punct Design așază bazele unui proiect complex de creație și inginerie, împărțit în etape bine conturate. La începutul acestei colaborări, avem o întâlnire de debriefing în care cunoaștem în profunzime gusturile, nevoile, stilul și preferințele tale. Echipa noastră face o vizită la locație și efectuează măsurătorile necesare pentru a iniția proiectul. În prima etapă, creăm un concept personalizat și dezvoltăm planuri 2D pentru a eficientiza utilizarea spațiului. Aceste planuri sunt concepute pentru a da contur structurii spațiului, plasării mobilei, fluxului optim și zonării corecte.

De asemenea, creăm și prezentăm un concept vizual de design care se adaptează perfect nevoilor și preferințelor tale. În plus, vei primi un moodboard care ilustrează paleta de culori și materiale folosite în proiect. Trecem apoi la realizarea randărilor foto-realistice 3D din diferite unghiuri, permițându-ți să vizualizezi în detaliu cum va arăta locația ta după implementarea proiectului.

În final, vei primi un pachet complet ce include desene tehnice detaliate pentru implementare: serotomia și cotele pereților, a pardoselilor, a tavanelor, planul electric, planul instalațiilor sanitare, planul de mobilare cu cote și instrucțiuni pentru mobilier.

Punct Design nu se oprește aici. Odată finalizat procesul de design, trecem la etapa de Coordonare și Execuție. Aici, asigurăm că implementarea proiectului se realizează conform conceptului stabilit. Echipa noastră distribuie eficient bugetul pentru implementare, oferind două variante de buget pentru iluminat, obiecte sanitare, decorațiuni, electronice/electrocasnice și mobilier non-custom propuse în proiect. Această etapă îți oferă flexibilitatea de a alege varianta de buget care se potrivește cel mai bine nevoilor tale.

Facem legătura cu furnizorii de finisaje, decorațiuni și mobilier pe comandă și garantăm furnizori de servicii de încredere, pe care ți-i recomandăm. Oferim asistență directă pe șantier, cu trei vizite ale unui proiectant PunctDesign pentru a superviza implementarea. Această etapă asigură o implementare eficientă a proiectului, economisind timp și bani, organizând echipa de lucru și procurând toate produsele propuse în proiect.

La finalul acestui proces, implementarea este crucială pentru a aduce la viață conceptul nostru. Echipa PunctDesign coordonează specialiștii implicați în implementare, comunicând constant cu constructorul și echipa sa de muncitori. Suntem prezenți pe șantier ori de câte ori este nevoie pentru a ne asigura că totul este executat conform planului. La finalul implementării, vei primi fotografii realizate de un profesionist care atestă că proiectul nostru a fost pus în aplicare cu precizie. Echipa noastră preferă să acopere toate aceste etape pentru a garanta satisfacția ta și succesul implementării conceptului nostru, dar suntem pregătiți să te sprijinim în funcție de nevoile tale.

Ai nevoie de informații suplimentare pentru proiectul tău de amenajare interioară?

Discută cu un specialist

Lasă-ne datele tale și câteva informații despre ce articole te interesează și un consultant te va contacta!

  Nume

  Email

  Telefon

  Subiect

  Mesaj

  Descoperă
  Trage