Skip links

Cum să faci o cameră să pară mai mare

Alege culori deschise

COFFEE TABLE ORACLE (EICHHOLTZ)

Culorile deschise, cum ar fi alb, bej și gri deschis, reflectă lumina și fac o cameră să pară mai mare. Evită culorile închise, cum ar fi negru, maro și albastru închis, deoarece acestea pot face o cameră să pară mai mică și mai închisă.

De exemplu, dacă ai o cameră mică, poți folosi o vopsea albă pe pereți și o țesătură bej sau gri deschis pentru canapea și scaune. De asemenea, poți folosi oglinzi pentru a reflecta lumina și a crea iluzia de spațiu mai mare.

Folosește oglinzi

Oglinzile reflectă lumina și creează iluzia de spațiu. Așează oglinzi în locuri strategice, cum ar fi deasupra canapelei, deasupra patului sau deasupra măsuței de toaletă. De exemplu, dacă ai o cameră mică cu o fereastră mică, poți pune o oglindă mare pe peretele opus ferestrei. Acest lucru va reflecta lumina naturală și va face camera să pară mai mare.

Înlătură obiectele care nu sunt necesare

O cameră înghesuită va părea mai mică. Înlătură obiectele care nu sunt necesare, cum ar fi mobilierul de depozitare, tablourile și decorațiunile.

De exemplu, dacă ai o cameră mică, poți înlătura mobila de depozitare care nu este folosită în mod regulat. De asemenea, poți înlătura tablourile și decorațiunile care creează senzația de aglomerare.

Aranjează mobilierul în centrul camerei

Aranjarea mobilierului în centrul camerei va crea o iluzie de spațiu mai mare. Evită să aranjezi mobilierul în colțuri sau pe pereți.

De exemplu, dacă ai o cameră mică, poți pune canapeaua și scaunele în centrul camerei. De asemenea, poți pune un covor mare în centrul camerei pentru a crea o zonă de relaxare.

Folosește lumină naturală

Lumina naturală face o cameră să pară mai mare și mai aerisită. Deschide ferestrele cât mai mult posibil și folosește perdele sau draperii ușoare pentru a controla cantitatea de lumină care intră în cameră.

De exemplu, dacă ai o cameră mică cu o fereastră mică, poți pune perdele sau draperii albe sau transparente. Acest lucru va permite luminii naturale să intre în cameră și va face camera să pară mai luminoasă.

Folosește plante

Plantele aduc o notă de verdeață și prospețime într-o cameră. Ele pot, de asemenea, ajuta la purificarea aerului și la îmbunătățirea stării de spirit. Așează plante în locuri strategice, cum ar fi pe pervazul ferestrei, pe podea sau pe rafturi.

De exemplu, dacă ai o cameră mică, poți pune o plantă de apartament în colțul unei camere. De asemenea, poți pune plante pe pervazul ferestrei pentru a aduce o notă de culoare în cameră.

 

Concluzie

Urmând aceste sfaturi, poți face o cameră să pară mai mare, mai deschisă și mai aerisită.

Descoperă
Trage