Skip links

Cele mai bune idei de design interior pentru o cameră mica

Folosește culori deschise

Culoarea are un impact major asupra percepției spațiului. Culorile deschise, cum ar fi albul, bejul și griul deschis, vor face ca camera să pară mai mare și mai luminoasă. Acest lucru se datorează faptului că culorile deschise reflectă lumina, în timp ce culorile închise o absorb.

Culoarea are un impact major asupra percepției spațiului. Culorile deschise, cum ar fi albul, bejul și griul deschis, vor face ca camera să pară mai mare și mai luminoasă. Acest lucru se datorează faptului că culorile deschise reflectă lumina, în timp ce culorile închise o absorb.

Folosește mobilier în culori deschise

Mobilierul în culori deschise va ajuta, de asemenea, la crearea unei iluzii de spațiu mai mare. Acest lucru se datorează faptului că mobilierul în culori deschise va face ca camera să pară mai aerisită și mai deschisă.

Evită mobilierul masiv

Mobilierul masiv va face o cameră să pară mai mică și mai aglomerată. Alege mobilierul care este în concordanță cu dimensiunea camerei. Dacă ai o cameră mică, alege mobilier care este îngust și alungit. De asemenea, poți alege mobilier pe picioare, pentru a crea iluzia de mai mult spațiu.

Folosește oglinzi

Oglinzile sunt o modalitate excelentă de a reflecta lumina și de a face o cameră să pară mai mare. Așează oglinzi în locuri strategice, cum ar fi deasupra canapelei, a patului sau a biroului. Acest lucru va ajuta la mărirea vizuală a camerei.

Folosește mobilier multifuncțional

Mobilierul multifuncțional este o modalitate excelentă de a economisi spațiu. Alege mobilier care poate fi folosit pentru mai multe scopuri, cum ar fi o canapea extensibilă sau o masă de cafea cu sertare. Acest lucru te va ajuta să ai mai mult spațiu de depozitare și să faci camera să pară mai ordonată.

Folosește iluminatul natural

Iluminatul natural este cel mai bun tip de iluminat pentru o cameră mică. Lasă cât mai multă lumină naturală să intre în cameră prin ferestre. Acest lucru va ajuta la iluminarea camerei și la crearea unei senzații de spațiu mai mare.

Folosește plante

Plantele sunt o modalitate excelentă de a adăuga culoare și viață unei camere mici. Ele pot, de asemenea, să ajute la îmbunătățirea calității aerului. Alege plante care nu sunt prea mari și care nu vor aglomera camera.

Folosește culori accentuate

Folosește culori accentuate sau fototapet pentru a adăuga personalitate camerei tale. Cu toate acestea, folosește-le cu moderație, pentru a nu face camera să pară aglomerată. Alege culori accent care se potrivesc cu celelalte culorile de bază ale camerei.

Concluzie

În concluzie, există o serie de trucuri de design interior care te pot ajuta să faci ca o cameră mică să pară mai mare și mai spațioasă. Folosește culori deschise, mobilier în culori deschise, evită mobilierul masiv, folosește oglinzi, mobilier multifuncțional, iluminat natural, plante și culori accentuate.

Urmând aceste sfaturi, poți crea un spațiu elegant, confortabil și funcțional, chiar și într-o cameră mică.

Descoperă
Trage